De behandeling

Tijdens de Reiki behandeling ga je gekleed op de behandeltafel liggen, maar indien dit niet gaat, of als je dit liever niet wilt, blijf je op een stoel zitten. Wanneer je op de behandeltafel ligt, kan ik een dekentje over je heen leggen en ligt je hoofd op een kussen. Rustgevende muziek op de achtergrond behoort ook tot de mogelijkheden. Ik zal verschillende handposities toepassen op of net boven je lichaam. Je hoeft helemaal niets te doen of te zeggen. Reiki kun je het beste op een ontspannen manier benaderen om los te kunnen laten en ervan te kunnen genieten.

Wat je tijdens een behandeling kunt voelen is heel verschillend per persoon en kan ook per behandeling verschillen. Je kunt warmte, kou, prikkels of tintelingen voelen, maar er kunnen ook emoties naar boven komen zoals blijheid, verdriet of boosheid. Het is geen goed of fout wat je voelt tijdens de sessie. Probeer niet te oordelen over jezelf of je gedachten.

Na de behandeling voelt bijna iedereen zich een stuk rustiger en ontspannen. Het kan ook zijn dat je je fitter voelt of juist wat vermoeider. Het lichaam laat je voelen hoe het er op dat moment aan toe is. Ook als je niets voelt, kun je er vanuit gaan dat de reikikracht zijn werk doet daar waar het nodig is. 

%d bloggers liken dit: